Son zamanlarda hem eğitimciler hem de ebeveynler tarafından tepki çeken oyun sayılarında ciddi bir artış gözleniyor. Oyunların bu kadar çok tepki çekmesi ise çocuklardan yapılmaması gereken şeyleri yapmak istemesi oluyor. Bahsi geçen Munchkin oyununda en büyük tepki genelde verilen görevlere oluyor. En az 3 ve en çok 6 kişilik grup halinde oynanan oyunda yapımcılara göre ekip olma duygusu aşılanıyor ama eğitimcilere ve ebeveynlere göre durum çok farklıdır. Oyunun 11 yaşından büyük çocuklar için geçerli olduğu söyleniyor.
İHANET, RÜŞVET VE IRK TEPKİ ALAN GÖREVLER ARASINDA!
Global bir oyun olun Munchkin bütün dünyada milyonlarca kopya sattı. Online olarak oynanan oyunu aynı zamanda Steam üzerinden satın alabiliyorsunuz. Oyun genelde kartlar ve zarlar ile oynanıyor fakat ilerleyen zamanlarda rütbesi yükselen oyuncunun bir sınıf ve ırk seçmesi gerekiyor. Bu eğitimcileri sinirlendiren bir özellik oluyor. Üstelik seçilen sınıfın yada ırkın farklı özellikleri oluyor. Buna göre oyuncunun güçlü, zırhlı ve silahlı olması belirleniyor. Her ırkta güç seçenekleri farklı bir olaya hizmet ediyor.
OYUNU OYNAYAN ÇOCUKLARDA KARANLIK İZLER KALIYOR
Oyun oynarken pek fazla anlaşılmıyor ama oyun bittikten sonra oyunda geçen ifadelerin gerçek hayatta kullanıldığı iddia ediliyor. Oyun sosyal etkileşimi artırmak sebebiyle kullanılıyor fakat ebeveynler ve başta eğitimcilere göre durum böyle değildir. Görevler arasında ‘pislik,ihanet ve öldür’ gibi ifadelerin kullanması çocukları şiddete atıyor olabilir. Oyunu oynayan çocukların sık sık sözlü tartışma içerisinde oynadığı ifade ediliyor.